Набір учнів за професією “Кухар, кондитер” здійснюється на базі 11 кл., термін навчання 2 роки.
Професійна підготовка—учні вивчають такі теоретичні предмети:
- Технологія приготування їжі
- Технологія приготування кондитерських виробів
- Товарознавство харчових продуктів
- Обладнання підприємств громадського харчування
- Організація виробництва підприємств громадського харчування
- Фізіологія харчування, санітарія та гігієна
- Спеціальне малювання та ліплення
- Професійно-практична підготовка (виробниче навчання)
1 Курс—Кулінар:
Учні навчаються в лабораторії училища 3 дні на тиждень на протязі навчального року.
Учні самостійно, під керівництвом майстра виробничого навчання, готують страви згідно з навчальною програмою (перші страви, соуси, гарячі страви з м'яса, риби, домашньої птиці, холодні закуски, салати; солодкі страви—желе, муси, самбуки; страви з сиру, круп, макаронних виробів, овочів, картоплі; холодні страви та гарячі напої).
2 Курс—Кондитерське виробництво:
Учні після закінчення 1-го курсу проходять виробничу практику на підприємствах міста, кафе , ресторанах, їдальнях шкіл, дитячих закладах, таборах літнього відпочинку та ін. (4 тижні).
Після закінчення 2-го курсу виробнича практика на підприємствах міста (8 тижнів).
За період навчання учні отримують:
- стипендію;
- малозабезпечені отримують матеріальну допомогу протягом всього терміну навчання;
- заробітну плату в період виробничої практики;
По закінченні навчання учні отримують:
- Диплом з отриманням професії “Кухар” та “Кондитер” 3-го або 4-го розряду
